Soorten tochten

Soorten trektochten en Logies


Green Lotus Trekking bied twee trekking formules aan : de Lodge Trekking voor de meest toeristische trekking regio's zoals Everest, Langtang en Annapurna, en de Camping Trekking voor de meer afgelegen minder toeristische trekking regio's zoals Dhaulagiri, Makalu, Dolpo en Mustang.


Lodge Trekkings


Voor lodge trekkings zorgen wij voor een ervaren Sherpa gids en een aantal dragers voor de persoonlijke bagage van de deelnemers. U overnacht in lodges en u gebruikt de maaltijden die door de lodge houders bereid worden. Sommige lodges hebben afzonderlijke kamers in andere lodges overnacht U in een gemeenschappelijke slaapruimte. Softdrinks en alcoholische dranken moeten afzonderlijk betaald worden.


Camping Trekkings


Voor afgelegen trekking regio's waar men geen beroep kan doen op lodges of eethuisjes bieden we Camping Trekkings aan.

Wij zorgen voor comfortabele tweepersoons tenten, matrassen, slaapzakken, katoenen binnenlakens voor de slaapzakken, een toilet tent, een keuken tent, een eettent, tafels, stoelen, een volledige keuken uitrusting en het nodige voedsel voor de volledige trekking.


De groep wordt ondersteund door een team bestaande uit een aantal ervaren Sherpa gidsen, een keuken staf onder de leiding van een ervaren kok en voldoende dragers voor de uitrusting en uw persoonlijke bagage. Allen staan zij onder de leiding van een ervaren Sirdar (Nepalees voor leider.).


Logies


De deelnemers verblijven zowel in de hotels als tijdens de trektochten in tweepersoons- kamers of tenten. Een eenpersoons tent of kamer kan mits betaling van een supplement. Bij lodge trekkings zal men afhankelijk van de locatie en de beschikbaarheid overnachten in afzonderlijke kamers of gemeenschappelijke slaapruimten.


Voor onze groepsreizen gebruiken we altijd 3 sterren hotels behalve als de deelnemers een andere keuze maken.