home nederlands


    N
epal, officieel de Federale Democratische Republiek Nepal is ligt in Zuid Azië. De grens met Chine (Tibet) wordt gevormd door een gedeelte van de Himalayaketen.  De andere grenzen van Nepal worden gevormd door het  Indische subcontinent.Een groot gedeelte van Nepal is bergachtig. Van de tien hoogste bergen in de wereld liggen er acht in Nepal, waaronder de hoogste berg ter wereld, de Mount Everest, die aan de grens met China (Tibet) ligt. In het zuiden van het land langs de grens met India zijn lager gelegen gebieden. Ongeveer 20% van de oppervlakte is bruikbaar voor de landbouw. Van het zuiden naar het noorden kent Nepal drie zones, het laagland (Terai-regio) in het zuiden, heuvels en lage bergen in het centrum, en de Himalaya in het noorden.


Nepal is een zeer aantrekkelijke bestemming voor toeristen zowel voor avontuurlijk aangelegde mensen als voor zij die meer de culturele toer opwillen.


Katmandu is niet alleen de hoofdstad van Nepal zowel op politieel als godsdienstig vlak maar ook de dichts bevolkte stad van Nepal.